Historie

Het ProGold merk werd gevoerd door stichting Vedined, een samenwerkingsverband van SigmaKalon Deco Nederland B.V.en dertien gerenommeerde grossiers. Allen gevestigd in Nederland. Doordat het assortiment direct geadopteerd werd door deze verkooppunten verkreeg ProGold vanaf de dag van introductie een landelijke dekking.

ProGold ging van start met een basisassortiment kwasten en verfrollers. Maar al snel werd het assortiment uitgebreid met verdunningen, glasweefsel, kitten en overige schildersgereedschappen.

In 2003 besloot SigmaKalon Deco Nederland B.V.om het succesvolle merk ProGold ook in andere Europese landen te introduceren. Zo maakte, in augustus 2003, de Deense schilder kennis met het merk ProGold. In oktober van datzelfde jaar werd tijdens de Renospecto beurs het merk op de Belgische markt geïntroduceerd.

Waarom ProGold?

Het ProGold assortiment wordt geselecteerd in nauw overleg met onze Sigma verkooppunten die direct in contact staan met de professionele schilders. Ook worden ontwikkelingen op verfgebied door ProGold direct beantwoord met geschikte non-paint producten.

Het gereedschap wordt uitvoerig getest door ervaren vakschilders en in de Sigma laboratoria. Voldoet het aan de eisen van de schilder in de dagelijkse praktijk en aan de scherpe technische voorwaarden van Sigma, dan wordt het gereedschap opgenomen in het assortiment van ProGold. Het assortiment is dus volledig afgestemd op de wensen en eisen van de professionele schilder.

De producten van ProGold zijn verkrijgbaar op 101 verkooppunten in Nederland en 20 in België.

Vakmanschap en goed materiaal: dat levert topkwaliteit op. Het eerste is uw specialisme, het tweede de onze.

VERF VRAAGT OM PROGOLD